Olvass bele, gondold át, figyelj az apró részletekre és megváltozhat az életed.

Szemünk tükrében

Szemünk tükrében

Családi karma II. rész

"Aki kifelé figyel, álmodik; aki befelé figyel, felébred" - Carl Gustav Jung

2018. április 16. - Szemünk Tükrében

family-unit-immigration-australia-visa.jpg

 A családi karma I. részében megbeszéltük, miért is születünk le egy bizonyos családhoz. Mindenkinek van saját személyre szabott karmája, és most már tudjuk, hogy családi karmánk is van.

De ezt senki ne fogja fel büntetésnek, ez a fejlődésünket szolgálja itt a földi létünkben.

Ezt a részt szeretném nem csak spirituális szemmel bemutatni, hanem tudományos alapokra is helyezném. Most mindenki előtt világossá válhat, hogy a spirituális tanok, amik már több ezer év ugyan azt tanítják, napjainkban a tudósok jóvoltából kezdenek bizonyosságot nyerni.

Manapság egyre több ember küzd depresszióval, szorongással, krónikus betegségekkel, és kényszeres gondolatokkal. Sokan csüggedten és elkeseredve keresnek fel különféle orvosokat, pszichiátereket, és éveken át hiába járnak különféle terápiára, és szednek gyógyszereket, a tünetek nem szűnnek meg. Meg sem fordul sok ember fejében, hogy talán a megoldás a problémájukra a szüleik, a nagyszüleik vagy akár a dédszüleik történetében keresendő. A legújabb tudományos kutatások szintén azt sugallják, hogy a traumák hatásai egyik generációról a másikra szállnak. Ezt nevezik ÖRÖKÖLT CSALÁDI TRAUMÁNAK.

A fájdalom nem mindig oszlik el magától, s nem feltétlenül csökken az idővel. Előfordulhat, hogy az eredeti személy már rég elhunyt és története feledésbe merült, de megtapasztalásai és emlékei tovább élnek, mintha a múltból előnyúlva feloldozást keresnének a ma élők testében és lelkében.

A múlt nem halott. Még csak el sem múlt. - William Faulkner

Mivel az egerek és az emberek meghökkentő hasonló genetikai alaptervvel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy az emberi génállomány 99 százalékának van megfelelője az egerekben, így egereken kezdték el megvizsgálni hogy valóban tovább lehet-e örökíteni a megélt tarumákat. Megdöbbentő eredmények születtek, ugyanis a kutatók észrevették, hogy harmadik, sőt negyedik generáción át örökítették tovább ivadékaiknak a traumákat. Az ivadékok során megvizsgált tanulmányokkal be tudták bizonyítani, hogy az anya elválasztása miatti stressz három generáción át nyomon követhető változásokat okozott a génekben. Itt nem mennék bele a részletekbe, mert nagyon bonyolult vérvétel vizsgálatokkal bizonyították be, hogy örökítették tovább a stresszért felesős géneket.

maus-im-labor-fotolia_69172455_xs-1.jpg

Tehát, amit a spirituális tanok tanítanak, már nem is hangzik ebben a formában olyan hihetetlenek. Ha például édesanyád a várandóssága alatt olyan stressz helyzetnek volt tanúja mint pl. egy baleset vagy, esetleg elvesztette egy szerettét, pont abban az időben, akkor benned is ugyanazok a gének jelennek meg a DNS- láncodban, ami azért a stresszért felelős. Tehát életed során többször fognak feljönni azok az élmények, hogy "jaj, nehogy elveszítsem", vagy esetleg sokkal nehezebben dolgozol fel egy balesetet, mint mások.  

De az is megfigyelhető, hogy egy családon belül folyamatosan ugyanazok a dolgok öröklődnek, mint pl.: ha a dédpapa alkohol függő volt; nem hűséges típus; erőszakos; nem tudta kimutatni a szeretettét; magába fordulós típus volt... stb. Ezek nagy valószínűséggel meg fognak jelenni a családban egyes személyeknél. De a legnagyobb problémát a szeretet megszakadása okozza szülő és gyermek között. Sokan nem tudják egymás felé kimutatni a szeretetüket. És ott olyan blokkok alakulnak ki az emberekben, amit sajnos tudat alatt továbbadnak. A gyermek haragszik az édesapjára, édesanyára, hogy nem szeretik eléggé, és sokszor azt érzed hogy jobb lenne más szülő gyermekének lenni, mert azt érzed nem kapsz elég szertetett és túl sokat bírálnak, és az is lehet hogy azt gondolod, te sosem voltál elég jó. Talán sokszor hibáztattad őket életed alakulása miatt, hogy az ő hibájukból veszítettél el dolgokat, személyeket, hogy rossz körülmények között nevelkedtél, nem volt elég pénzetek...stb. De tudnod kell, szüleid is áldozatok áldozatai. Ők csak is azt adták neked, ami bennük volt, amit ők is kaptak otthonról. Se többet, se kevesebbet. Hogy is tudtak volna többet adni, hiszen azt se felejtsük el, hogy nagyon régen odafönt, volt egy megállapodásotok, egy szerződésetek, ami köttetet. Neked ezeket a dolgokat/traumákat kellett megtapasztalnod, hisz ezért választottad őket.

Ha felismered és megérted a családi karmádat, akkor el fogod tudni engedni a rossz viselkedési mintákat és így képes leszel megváltoztatni őket.

 A családi minták felismerése, és átalakítása nem egy egyszerű folyamat, sok időt, figyelmet, és türelmet igényel. Meditálj sokat - mert aki befelé figyel, felébred! Nézz önmagadba, hogy rájöhess a visszatérő problémák gyökerére.

Majd a későbbiekben, segítséget is fogtok kapni, hogyan is kezdjétek el ezen minták felismerését, és elengedését!

K.K.

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor like-olj és kövess minden platformon, hogy ne maradj le semmiről.

Blog : www.szemunktukreben.blog.hu

Facebook oldalunk : Szemünk tükrében

Instagram: www.instagram.com/szemunktukreben

E-mail címünk: szemunktukreben@gmail.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemunktukreben.blog.hu/api/trackback/id/tr1113824538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása