Olvass bele, gondold át, figyelj az apró részletekre és megváltozhat az életed.

Szemünk tükrében

Szemünk tükrében

Családi karma I. rész

Örökölt családminták

2018. április 16. - Szemünk Tükrében

 csaladi_karma.jpg

Mielőtt egy lélek leszületik a Földre, kiválaszt magának két embert, jelen esteben egy édesanyát és egy édesapát. Igen, lehet, hogy ez most furán hangzik, de ez így van. Fogalmazhatunk úgy is, hogy odafent egy közös szerződést, megállapodást kötnek egymással. A két ember, akit a lélek kiválaszt, pontosan olyan terheket, lelki lenyomatokat hordoznak magukban, amit a léleknek ebben az életében meg kell tapasztalnia, vagy meg szeretne tapasztalni. A lényeg, hogy lelki fejlődését folytathassa.

A szerződés, ami a felek között köttetett minden esetben közös döntés, tehát minden fél a beleegyezését adta. A lélek, aki leszületni kíván a várandósság ideje alatt, bármikor meggondolhatja magát, hogy mégsem kíván most testet ölteni. Ennek több oka lehet, pl: mégsem készült fel arra a feladatra, amit célul kitűzött magának, esetleg az édesanyának kellet megtapasztalni egy ilyen tragédiát, de lehet, hogy a léleknek volt ilyen megtapasztalásra szükség. A lényeg az, hogy ezt egykor megbeszéltétek egymással. És ne felejtsük el minden okkal történik! Ha így állnánk hozzá a történésekhez, sokkal könnyebb lenne feldolgozni és megérteni a negatív eseményeket az életünkben.

És most lehet, hogy sokan felteszitek a kérdést magatokban..., hogy valóban én magam akartam mindezt? Vagy esetleg azt mondjátok, hogy én biztos, hogy nem lehettem olyan bolond, hogy ezt a két embert választottam ki. Nyugodjatok meg, nem ti vagytok az egyedüliek, akik így vélekednek, de bármennyire is furcsán hangzik, mi magunk akartunk a szüleink gyermekei lenni. Azért döntöttünk így, mert előző inkarnációink során vannak olyan még fel nem dolgozott, ki nem egyenlített sérüléseink, amit fel kell oldanunk, meg kell tapasztalnunk. Ez alapján választunk ki két olyan embert szülőnek, akik szintén ugyanezen sérüléseket hordozzák, ezzel is tükröt mutatva nekünk, hogy mit kell meggyógyítani magunkban. 

Két azonos szülőtől az első szülött gyermek általában az édesapát jön tanítani és vele van a nagyobb feladata. Az apuka családfájának terheit cipeli. A második szülött gyermek az édesanyát jön tanítani, és annak a családfájának energiáit hordozza. Természetesen mindkét szülőtől vannak örökségek, de ezek erősebbek. A harmadik szülött gyermek általában kiegyenlítő szerepben van, vagy mindkét szülőhöz erősen kötődik, vagy egyikhez sem. Ő egyensúlyozza a család energiáit. A negyedik szülött ismét édesapához jön, ötödik édesanyához, és így tovább. Itt minden esetben a megszületett gyermekekről beszélünk. Az első szülött hordozza általában a legtöbb terhet.
(Mohácsi Viktória - http://elozoeletek.blogspot.hu)

Például te beleszületsz egy családba, ahol édesanyád lemond rólad, vagy esetleg édesapád folyamatos bántalmazást követ el, de az is lehet hogy alkoholista az egyik, netán mindkettő. Ezek benned negatív reakciót váltanak ki, és kialakulnak benned ezzel kapcsolatos félelmek. És pontosan ezek azok a sérülések, amik előző életed tapasztalatai, és feloldozásra, megoldásra várnak. Ezekkel a dolgokkal kell jelen életedben szembesülnöd, mert egykor te is ilyeneket okoztál másoknak, esetleg pontosan nekik. Ez a Karmád!

Addig, amíg nem ébred rá az ember, vajon miért is kapja a negatív, dolgokat, és csak sepregeti a szőnyeg alá, várva, hogy megoldódik minden, addig a karma nem fog oldódni. Az elfogadás, megbocsájtás oldja a karmát. Ha ez nem történik meg a részedről mire kirepülsz a családi fészekből, akkor a párkapcsolatod fogja visszatükrözni a megoldandó feladataidat. És ez mindaddig így is marad, amíg meg nem tanulod a leckét. Ilyenkor hajlamosak vagyunk mindenkit hibáztatni: az édesanyánkat, édesapánkat, testvérünket, párunkat, de kevesen értjük meg, hogy a megoldás kulcsa bennünk van. Ha megtörténik az elengedés és megbocsájtás, akkor leveszed a terheket és tovább nem cipeled. Kiegyensúlyozott életet élhetsz.

Mindenkinek el kell fogadni, hogy rengeteg traumát, és blokkot hordozunk magunkkal a múltból és viszünk tovább a jövőnkbe. Ha ezek a blokkok megértése bekövetkezik, és felismerjük a tanulni való leckét, esetleg elengedjük a dühöt haragot, nem csak saját magunkat, de környezetünket is meggyógyítjuk.

A folytatásba bemutatom nektek, példákkal alátámasztva, hogy milyen örökölt családmintákat hozhatunk magunkkal. Kitérünk külön-külön családtagjainkra és közvetlen rokonságunkra. Remélem sokatokban, már az olvasás hatására, sok felismerés történik.

Kérlek gondoljátok át az olvasottakat, és a következő cikk megjelenéséig gondoljátok végig, hogy nálatok a családban milyen félelmek, érzések és viselkedés minták vannak jelen.

 K.K.

 Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor like-olj és kövess minden platformon, hogy ne maradj le semmiről.

Blog : www.szemunktukreben.blog.hu

Facebook oldalunk: www.facebook.com/szemunktukreben

Instagram: www.instagram.com/szemunktukreben

E-mail cím: szemunktukreben@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szemunktukreben.blog.hu/api/trackback/id/tr2713821682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása