Olvass bele, gondold át, figyelj az apró részletekre és megváltozhat az életed.

Szemünk tükrében

Szemünk tükrében

Felejtsd el újévi fogadalmaidat - Prince Ea üzenete

2018. május 01. - Szemünk tükrében A.K.

 "Az egyik kedvenc történetem egy emberről szól. Ez az ember sétál az úton, és talál egy sastojást. Fogja és az udvarában viszi a tyúkólba. A sas hamarosan kikel a csibékkel, és velük együtt nő fel. Ez a sas egész életében azt tette, amit a csirkék. Kapirgált a porban, kukacokat és rovarokat keresett, hogy megegye őket. Egy-két métert a magasba repült, ahogy a csirkék szokták, és kotkodácsolt.

Telt-múlt az idő és a sas megöregedett. Egy nap meglátott valamit a feje fölött. Az a dolog méltóságteljesen és fenségesen siklott az égen.
- Az meg micsoda? - kérdi a sas.
- Az ott? Egy sas. - feleli az egyik csirke. - Ő a madarak királya, az ég ura.
De mi a földön élünk, mert mi csak csirkék vagyunk.
Ne törődj vele, sohasem lehetsz olyan, mint ő.

És ez a sas csirkeként élt és halt meg, mert annak hitte magát.

Ebben az évben ideje szárnyra kelni. Mindketten tudjuk, hogy nem tartozol oda, ahol most vagy. Nem illesz össze néhány olyan emberrel, akikkel most együtt vagy. Nem az a dolgod, amit most éppen csinálsz. Csirke vagy, pedig sasnak születtél!

A kérdés tehát az, mennyi ideig tart, hogy döntést hozzál?
Hogy változtassál, és kimutasd bátorságodat, jellemedet?

Érdekes szó a "jellem". A jellem azt a képességet jelenti, hogy betartasz egy fogadalmat jóval azután, hogy a pillanatnyi lelkesedés elmúlt. Ezt megismétlem, mert néhányan talán nem értették. A jellem azt a képességet jelenti, hogy betartasz egy fogadalmat jóval azután, hogy a pillanatnyi lelkesedés elmúlt.

Azt mondod, hogy szeretnél valamit csinálni?
Csinálod két hétig, aztán abbahagyod?
Ahogy tavaly is, vagy tavalyelőtt is?
Azt mondod, le akarsz fogyni, formába hozod magadat, fellendíted a vállalkozásodat, közelebb kerülsz Istenhez?
Aztán hátrafordulsz és bulizol?
Betépsz, alkoholt iszol, szemetet eszel, és továbbra sem úgy élsz, amilyennek megszülettél?


Így az ember által ismert legnagyobb bűnt követed el!

A "bűn" szó egy görög szóból származik, amit az íjászatban használnak. Azt jelenti: célt tévesztesz. Az életben a legnagyobb bűn az, ha célt tévesztesz, és nem az vagy, aminek születtél. Csirke vagy, ahelyett, hogy sas lennél.

Nem tudom, emlékeztek-e Ikarosz történetére. Sokan tudják, hogy Ikarosz volt az a fickó, akinek viaszból voltak a szárnyai. Apja figyelmeztette, hogy ne repüljön túl magasra, különben a nap megolvasztja a szárnyait.
És mi történt?
Ikarosz önteltsége miatt túl magasra repült, a nap megolvasztotta a szárnyait, és holtan zuhant a földre. De nem ez a teljes történet.
Ikarosz apja arra is figyelmeztette, hogy ne repüljön túl alacsonyan. Azt mondta: Ne repülj túl közel a tengerhez, különben a víz elragad.
Mindannyian tudjuk, hogy nem lehetünk túl önteltek, legalábbis többségünk tudja. De hányan tudják, hogy nem lehetünk túl szerények, túl engedékenyek, túl félénkek, túl szégyenlősek, túl gyávák? Azt mondják, hogy az életben a legnagyobb tragédia nem az, ha valaki túl magasra akar jutni, de nem sikerül neki, hanem az, ha valaki túl alacsonyra teszi a célt, és még el is éri.

Sokszor látom a Facebookon és Instagramon, hogy az emberek a barátzónáról beszélnek. De nem látom, hogy az emberek a másik zónával viccelnének, a komfortzónával. Erről nincsenek mémek. Nincsenek viccek. Tudod miért? Mert nagyon sokan közületek benne vannak.

Az új évben lépjünk ki ebből a komfortzónából. A szerencse a bátraknak kedvez. A barlang, amitől félsz, pontosan az rejti a kincset, amire vágysz.

Kezdjünk új életet! Fogadjuk meg, hogy saját magunk leszünk. Nem tudom, hogy milyen álmod van, de biztosíthatlak, hogy éppen most is fekszik valaki a kórházban, és imádkozik, Istenhez könyörög, hogy olyan lehetősége legyen, amilyen neked most van. Ne rontsd el!

Ideje, hogy a középszerűből üstökössé válj.
Ideje, hogy ne hagyjanak ki a számításból, hanem számítsanak rád.
Ideje, hogy repülj, ahogyan a sas, ami te vagy.
Vagy továbbra is a csirkékkel együtt akarsz kotkodácsolni?" 

- Prince Ea

A.K.

Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor like-olj és kövess minden platformon, hogy ne maradj le semmiről.

Blog : www.szemunktukreben.blog.hu

Facebook oldalunk : Szemünk tükrében

Instagram: www.instagram.com/szemunktukreben

E-mail: szemunktukreben@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szemunktukreben.blog.hu/api/trackback/id/tr2313875176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása