Olvass bele, gondold át, figyelj az apró részletekre és megváltozhat az életed.

Szemünk tükrében

Szemünk tükrében

Amit nem mondanak el a halálról

Sivaráma Swami tanítása + VIDEÓ

2018. április 16. - Szemünk tükrében A.K.

"Kell félnünk a haláltól?

Attól függ, hogyan tekintesz rá, és hogy mit gondolsz, mi az, ami meghal. Ha ezzel az ideiglenes testtel azonosítod magad, akkor félelemben élsz, mert minden véget ér, amikor a testnek vége. Ám ha a halhatatlan lélekkel azonosulsz, ami a testben lakozik, és ami az élet és a tudatosság forrása, akkor a halál olyan, mintha a régi és elnyűtt ruháidat vetnéd le, amin senki nem siránkozik.

Mi történik a lélekkel a halál után? Hova kerül? Ez egy hosszú történet, de rövidre fogva: hogy hova kerülsz, az rajtad múlik. Te döntöd el. Megvan a szabad akaratod. Hogy hogyan éled a jelenlegi életedet, az határozza meg a jövődet. És igazából ezt nevezzük karmának, ami a finom-fizikai megnyilvánulása a Newtoni hatás-ellenhatás törvényének. Minden tett azonos mértékű visszahatást szül. Ha Isten törvényei szerint élsz, annak jó következményei lesznek, jobb helyre kerülsz a halál után. De ha a saját szeszélyeid szerint élsz, nem törődve a természet törvényeivel, akkor rossz helyre kerülsz. És ettől bizony van miért félni.

Hogy hangzik mondjuk, ha borjúként születsz meg, akit vágóhídra visznek? Elég félelmetes. Akár hiszed, akár nem, éppúgy mint a gravitáció, a karma létezése is tény. Ezért ha többet szeretnél tudni arról, hogyan fejlődj az életben, azt javaslom, olvasd el a Bhagavad-gítát. Az egyetlen dolog az életben, ami 100%-ig biztos, az a halál. Annyi mindent tervezünk az életben,  amire nincs semmi garancia: hogy kivel házasodunk össze, milyen munkát választunk,  milyen házban lakunk.

Ám az egyetlen dolog, ami garantált,  és amivel a legtöbb ember nem tervez, az a halál.

A Bhagavad-gítában az áll: oly sok létforma közül az emberi születés a legritkább. Ez ad lehetőséget az önmegvalósításra. De ezzel együtt jár a felelősség és a választás lehetősége is. Élj jelentőségteljes életet! Olyan életet, ami kevésbé átlagos. Ily módon legyőzheted a halált."

Sivaráma Swami 

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor like-olj és kövess minden platformon, hogy ne maradj le semmiről.

Blog : www.szemunktukreben.blog.hu

Facebook oldalunk : Szemünk tükrében

Instagram: www.instagram.com/szemunktukreben

E-mail: szemunktukreben@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szemunktukreben.blog.hu/api/trackback/id/tr8713825866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása