Olvass bele, gondold át, figyelj az apró részletekre és megváltozhat az életed.

Szemünk tükrében

Szemünk tükrében

Mi is az a karma?

A karma

2018. április 16. - Szemünk Tükrében

Régóta kutatom, hogy mi is az a karma. Rengeteg filmet és könyvet olvastam el a témában, hogy végre megtudjam valójában hogy is működik. Kíváncsi voltam, hogyha van, akkor feloldható? Vagy talán életem végéig cipelek egy olyan terhet, amire talán nem is emlékszem hogyan kaptam?

Nagyon sokáig úgy véltem, ez egy büntetés, ami megnehezíti az életemet. Jó pár évnek és rengeteg utánajárásnak köszönhetően, végre kijelenthetem, hogy megértettem ezt a zseniálisan működő rendszert, amit a Teremtő alkotott meg.

A karma ugyanis egyáltalán nem büntetés, hanem ok és okozat. A karma törvénye szerint, minden tetted visszahat rád, legyen az pozitív cselekedet, vagy akár negatív tett. Hozhatod a múltból, de tovább viheted a jövődbe is.

karam.jpgVannak olyan események az életedben, ami folyton visszatérő és fogalmad sincs, hogy miért nem sikerül megoldást találnod? Eszedbe jutott- e valaha, hogy mi is a te karmád? Nincs olyan ember ezen a bolygón akinek ne lenne, csak sajnos még ma sem értette meg mindenki a lényegét.

A karma egy olyan dolog, amiről ha nem veszünk tudomást, akkor is működik, és hat ránk ( és nem biztos hogy azonnal látszik az eredménye, akár több leszületés is kell hozzá.)

8d5c73ad-f37e-44cb-8f1a-d044fd98dd49.jpeg

 A Karma legfőbb törvényei:

1. A Nagy törvény: "Ki mint vett úgy arat", amit adsz, azt kapod vissza, se többet se kevesebbet. Ez az ok -okozat törvénye az ok okoza

2. A Teremtés törvénye: Egyek vagyunk az Univerzummal, nem önálló, elkülönült lények. Mindannyian össze vagyunk kötve láthatatlan szálakkal, és összeköttetésben vagyunk Földanyánkkal, és valamennyi teremtményével. Belső világunk kivetül környezetünkre, ezért ha jól érezzünk magunkat, azt sugározzuk a láthatatlan szálainkon keresztül az Univerzumba. Tehát hasonló a hasonlót vonzza. Amilyen a viszonyunk magunkkal, olyan eseményeket vonzunk életünkbe.

3. Az Alázat törvénye: Itt úgy is fogalmazhatnék hogy, más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát SE....! Ahhoz, hogy meg tudj változtatni valamit, el kell fogadnod. Ha úgy tekintünk arra aki különbözik tőlünk, mintha az ellenségünk lenne, akkor elfelejtünk a saját magasabb szintű létezésünkre koncentrálni. 

4. A Fejlődés törvénye: Minden embert a saját célja hajtja, és azt szeretné elérni. De az igazi siker nem a cél elérése, hanem az odavezető úton van. Miközben küzdünk az úton, és van hogy le kell mondanunk dolgokról, de újra és újra felállunk, hogy folytassuk a cél felé vezető utat, minden nehézség egy tanulás és ez az igazi fejlődés. Mert mindenki képes változni és ez a legfontosabb.

5. A Felelősség törvénye: Ha valami nem működik az életedben, akkor a hiba benned van. A környezetünk tükrei vagyunk, a környezetünk viszont minket tükröz vissza - ez az UNIVERZÁLIS IGAZSÁG. Felelősséget kell vállalnunk a sajt tetteinkért, és az életünkért.

6. Az összefüggés törvénye: Még a legkisebb, legjelentéktelenebb események is azért történnek, mert az Univerzumban minden kapcsolatban áll egymással. A legapróbb cselekedeteink is hatással vannak másokra és a jövőre. Az első lépés ugyanolyan fontos, mint az utolsó. Mindkettőre szükség van a feladat befejezéséhez. Minden lépés egy következőhöz vezet, ami visz tovább életed útján.

7. A Fókusz törvénye: Amikor lelki értékeinkre összpontosítunk, akkor nem jelenhetnek meg, olyan alacsonyabb szintű gondolatok, mint például a harag, a düh vagy a kapzsiság.

8. A Nagylelkűség törvénye: Egy tudást akkor sajátítasz el igazán, ha egyszer élesben kell bebizonyítanod az igazadat, mikor nem is számítasz rá igazán. Amikor már a gyakorlatban is tudod, az az igazi tudás.

9. Az Itt és Most törvénye: nem élheted meg az Itt és Most pillanatát, ha a múltba tekintesz, ha nem tudsz elszakadni attól, ami volt, vagy pont az ellenkezőjét teszed: folyamatosan a jövődön aggódsz. A régi viselkedés minták és szokások akadályozzák meg, hogy új élmények, vágyak és megtapasztalások szülessenek. Csak és kizárólag a jelenben, a MOST- ban változtathatunk. El kell engedni azt, ami már nem szolgálja a jelenünket.

10. A Változás törvénye: A rossz dolgok addig ismétlik önmagukat és jönnek fel újra és újra, amíg meg nem tanuljuk a leckét, és amíg rá nem jövünk, hogy meg kell változtatni az utunkat.

11. A Türelem és a Jutalom törvénye: Ha tudjuk, hogy mit akarunk elérni és türelmesek vagyunk kivárni a végeredményt, meg is fog érkezni cserébe a jutalom. De nem csak várni kell, hanem tenni is céljainkért. Minden nap töretlenül bízni kell abban, hogy elérjük a jutalmunkat, akkor egyszer tényleg meg is kapjuk.

12. Az Inspiráció és a fontosság törvénye: Azt kapod, amit adsz! A dolgok attól lesznek jók vagy rosszak az életedben, ahogyan tekintesz rájuk. Ha történik veled valami rossz, de próbálod benne a jót látni, és úgy tekintesz rá, mint egy lehetőségre, akkor tényleg azzá válik. Az Életedet Te irányítod. A karma csak végrehajtja azt, amit te megteremtettél. Ezért fontos, hogy mindenre szeretettel gondolj : a céljaidra, családodra, barátaidra....stb, mert akkor az Univerzum szeretettel vesz körbe és segíteni fog.

Tehát a karma törvényei szerint, minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, és minden ami történik a világban, az maga egy következmény, vagyis valamilyen oknak az okozata. A karma tágabb értelembe véve cselekedetet jelent, ami lehet pozitív illetve negatív, de minden esetben vissza száll ránk. Ha ezeket a dolgokat figyelembe vesszük akkor már nem is tekinthetünk rá büntetésként, mert hát ami történik azt mi akartuk, vagy mi idéztük elő. Fontos hogy mindenki tisztában legyen a tetteivel járó következményekkel és vállalja a felelősség ráeső részét minden körülmények között.

Ez egy nagyon nehéz, és sokunk számára nehezen emészthető téma, ígérem sokat fogunk foglalkozni a karmával, több szempont alapján pl.: családi karma, párkapcsolati karma, előző élet karma. 

Egy nagyon tanulságos videot ajánlok a témával kapcsolatban.

K.K.

A videó itt megtekinthető

  

 Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor like-olj és kövess minden platformon, hogy ne maradj le semmiről.

Blog : www.szemunktukreben.blog.hu

Facebook oldalunk: www.facebook.com/szemunktukreben

Instagram: www.instagram.com/szemunktukreben

E-mail cím: szemunktukreben@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szemunktukreben.blog.hu/api/trackback/id/tr113818508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása